Jak staré jsou průměrně doutníky, když putují na trh?

Velmi málo výrobců informuje spotřebitele o tom, kdy byly doutníky vyrobeny. Kubánští výrobci jsou výjimkou, poskytují datum zabalení (měsíc a rok) na dně každého balení doutníků. Od chvíle, kdy se doutníky dostanou do balení, může trvat pouze čtyři měsíce, než se to stejné balení dostane do rukou spotřebitele; dostačující čas na přepravu letadlem, přijetí dovozcem a doručení specializovanému prodejci.

S velmi málo výjimkami, ani výrobci ani dovozci a maloobchodní prodejci nemohou zajistit zrání doutníků po delší dobu. Z ekonomických důvodů jsou všichni závislí na výnosech z prodeje, a jakmile je kolek nalepen na balení, cena je stanovena a výrobek musí být prodán za danou cenu.

Takže, pokud je to možné, proces zrání prémiových doutníků by měly být probíhat v humidoru milovníka doutníků po dobu alespoň 6 měsíců po zakoupení. Většina prémiových doutníků dosahuje vrcholu své chuti pouze po dvou až čtyřech letech.

I v případě, že tabák dostatečně uzrál před balením, úzké spojení tabáků ve zpracovaném výrobku představuje významný krok ve vývoji celkové chuti doutníku. Čekací doba, která je k tomu zapotřebí, je součástí procesu, který již znalci vína dávno přijali. U vína, pokud nebylo řádně uzrálé, jej znalec obecně bude považovat za nepitelné a vylije jej do odpadu.

Jaké jsou výhody, pokud ponechám...


Co mohu udělat, abych zabránil...